Úvod » Zdravé potraviny ˃˃˃ » Tamari sójová omáčka 500 ml


        

Tamari sójová omáčka 500 ml

 

Číslo produktu: 463001
bez DPH : 109 Kč
s DPH (15 %):
125 Kč

do košíku:
  ks  
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů Popis Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari. V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso. Tipy na použití: dresink na salát s citronem recept je popsán zde gratinovaná plněná cuketa recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013 salát z avokáda a bílé ředkve recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013 zálivka s kešu lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů dresink na salát smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet dresink je výborný na rukolový salát s avokádem jednoduchý dresink na salát smíchejte tamari s olivovým olejem a octem restovaná hlíva úsřičná hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování marinády na zeleninu, maso i ryby tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu polévky, omáčky, zeleninové směsi... Rozdíl mezi shoyu a tamari: Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo. vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť Složení SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. Alergeny Sója Skladování Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
ZmY5YzY2