Kustovnice čínská - goji, 100g
Kustovnice čínská je možná vůbec nejhodnotnější a nejvýživnější ovoce na celém světě. Svou chutí se podobá rozinkám, brusinkám a šípku.
Kustovnice čínská - goji 100 g COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika
Plody kustovnice čínské hrají nezastupitelnou roli v tradiční čínské medicíně. Sušené plody lze konzumovat přímo, tradičně se však používají vařené. V Asii se přidávají do rýže nebo tonizujících polévek.
Složení: Sušené plody kustovnice čínské (Lyceum chinensis)
Návod k přípravě: Sušené plody kustovnice lze konzumovat přímo, tradičně se však používají vařené. V Asii se přidávají do rýže nebo tonizujících polévek. Můžeme je použít i na salát, do koláčů, zákusků apod. – záleží jen na naší fantazii. Čaj: Plody zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut louhovat, poté slijeme. (Poznámka: Vylouhované plody jsou velmi chutné a lze je rovněž konzumovat.) Jestliže připravujeme odvar (čaj připravený povařením plodů ve vodě), užívá se 6 -18 gramů plodů pro denní dávkování, po dobu jednoho až tří měsíců, což je typická perioda pro průběh terapie. Kustovnice čínská se tradičně při léčení atopického ekzému, který se většinou spojuje s alergickými projevy kůže a dýchacího systému a zánětu žaludku standardně užívá pacient celé plody při obsahu 10ti gramů v každé dávce a to dvakrát denně před jídlem (po dobu dvou měsíců). Při léčení cukrovky se jedí podušené bobule v dávce 10 gramů a to třikrát denně (podušení plody změkčuje). Denní dávky v rozmezí 10 – 30 gramů je typickým léčebným užíváním v Číně.
Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Ovocná složka. Baleno na lince, která zpracovává i lepkové obiloviny.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené