Přirozeně bezlepková obilnina dodá šmrnc i výbornou výživnou hodnotu každému jídlu
Popis
Univerzální mňamka! Promyjte ji a připravujte podobně jako rýži! Skvělá na sladko i na slano.
Hodí se do slaných i sladkých pokrmů, do studené i teplé kuchyně. Můžete ji použít všude tam, kam byste dali rýži nebo kuskus. Z quinoi neboli merlíku čilského můžete připravovat snídaňové kaše, hlavní jídla, "rizota", přidávat ji do polévky jako zavářku, udělat z ní obilninové placky, uvařenou či naklíčenou ji přidat do salátů... Vyhrát si můžete na maximum. Pro inspiraci mrkněte na některý z našich receptů.
Quinoa patří mezi takzvané pseudoobilniny. Je přirozeně bez lepku a díky tomu si ji mohou užívat nejen celiaci, ale nezatíží zbytečně vaše zažívání, i když alergií na lepek netrpíte. Pro svůj vysoký obsah bílkovin je quinoa vhodná také pro vegetariány, vegany či sportovce. Je to svěží a neokoukaná surovina, se kterou v kuchyni 100% zabodujete.
Složení
Quinoa - merlík čilský. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.