Kukuřice na výrobu popcornu 200 g BIO
Snadná, rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce.
Kategorie: | Zdravé potraviny |
---|---|
Záruka: | 8 měsíců |
Kukuřice na výrobu popcornu 200 g BIO
Lepší než jít do kina? Koukejte na filmy doma a k tomu si připravte skvělý domácí popcorn v biokvalitě!
Udělejte si ho naslano i nasladko. Snadná a rychlá příprava v hrnci nebo mikrovlnce.
Příprava: Promíchejte s trochou soli a dobrého oleje. Potom vypukejte v mikrovlnce nebo v hrnci s poklicí. Nebojte se ho ochutit - nic to není!
Vyrobit ho lze v mikrovlnce, popcornovači nebo v hrnci s pokličkou. Zahřátím zrnek kukuřice dojde k jejich puknutí a zároveň se škrob v nich přemění na pěnu. Po vypukání se ochucuje nasladko i naslano.
Využití:
- sladký barevný popcorn - v mikrovlnce nechte kukuřici vypukat, 1/4 hrnku másla a 3 lžíce sirupu nebo medu pomalu zahřívejte v hrnci, až se máslo rozpustí, přidejte 1/2 hrnku cukru a 85 g želatiny, barvu získáte z barvy sirupu nebo do směsi dejte potravinářské barvivo, směs vařte 5 minut, poté ji smíchejte s popcornem a dejte ho na 10 minut zapéct do trouby
- slaný popcorn - máslo smíchejte s utřeným česneke, solí a čerstvými bylinkami, dejte ho na dno kastrolu, zasypte kukuřicí a nechte vypukat, po prvním pukanci hrncem zatřeste
- dekorace - popcorn má zajímavý tvar jakoby bílého květu, zajímavě vypadá například nalepený na věncích
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 517 kJ / 363 kcal | |
---|---|
Tuky: | 4,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,8 g |
Sacharidy: | 67,0 g |
z toho cukry: | 5,4 g |
Vláknina: | 7,3 g |
Bílkoviny: | 9,4 g |
Sůl: | 0,09 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.