Mouka kukuřičná hladká - 400g
Kukuřice je po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě.
Kategorie: | Zdravé potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Kukuřice je po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě.
Je to prastará plodina původem z Mexika. Její využití je všestranné.
Z kukuřičné mouky vykouzlíte v kuchyni netradiční exotická jídla.
Z kukuřičné mouky se peče chléb, v Mexiku placky zvané tortilla, v Rakousku se z ní připravují škubánky, v Itálii vaří proslulá polenta. I Rumunsko má své národní jídlo z kukuřičné mouky zvané mamaliga.
Složení: Kukuřice
Návod k přípravě: Kukuřičnou mouku hladkou můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2-3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta.
Kukuřičnou mouku můžeme použít i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 401 kJ / 330 kcal | |
---|---|
Tuky: | 3,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 70,0 g |
z toho cukry: | 1,3 g |
Vláknina: | 6,3 g |
Bílkoviny: | 8,6 g |
Sůl: | 0,01 g |
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.