Obiloviny
Chcete-li si upéct sami něco zdravého, je třeba si zakoupit kvalitní mouku. Nejlépe se recept podaří, pokud bude mouka čerstvá, dobře umletá a vhodně vybrána. V současné době je na výběr mnoho druhů, než jen tradiční pšeničná. Zkuste třeba kukuřičnou mouku, která je přirozeně bezlepková a hodí se na zahuštění omáček či polévek nebo si z ní připravte skvělou placku zvanou tortilla.
Nejlépe začnete svůj den, připravíte-li si bohatou a zdravou snídani. Můžete si dopřát granolu, což je zapečená směs různých ořechů, semínek a vloček apod. Místo cukru se granola často přislazuje zdravějšími sirupy jako je javorový, agávový či nyní velmi populární sirup čekankový. Další variantou pro Vaši snídani jsou vločky a cereálie z různých obilovin, které stačí zalít rostlinným mlékem a snídaně je hotová. Pokud si chcete připravit teplou snídani, vyberte si kaši, ať již pohankovou, ječnou či třeba čirokovou, která je přirozené bezlepková.
Další obilovina, která by neměla chybět v našem jídelníčku je rýže. Nejčastěji se používá jako příloha k jídlům, vhodná je však také pro přípravu lahodné kaše. Rýže je bezlepková obilovina bohatá na minerály a vitamíny, původem z jihovýchodní Asie, kde roste v mokřinách. Dělíme ji na kulatozrnou a dlouhozrnou. Zakoupit si v současné době můžete mnoho druhů, jako např. jasmínovou, basmati, černou, červenou nebo hnědou.
-
Těstoviny, kuskus, bulgur
-
Mouky, krupice, strouhanky
-
Vločky, müsli, lupínky
-
Kaše
-
Rýže
-
Jáhly, quinoa, pohanka
Nejprodávanější

Jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové.

Nastartujete den plný energie a připravíte tu nejlepší ovesnou kaši.

Chutné špagety z grahamové mouky z tvrdé pšenice.

Kuskus je bezvaječné těstoviny z hrubě mleté pšeničné krupice.

Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.

Kuskus - bezvaječné těstoviny z hrubě mleté pšeničné krupice.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Bezlepkové těstoviny z rýžové mouky vhodné pro celiaky.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Kaše rýžová je chutné rozšíření jídelníčku celiaků.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně

Jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové.

Mezi přednosti instantních kaší patří rychlá a snadná příprava.

Tapioková mouka bez lepku je alternativou mouky klasické.

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Jednoduchá příprava a široké využití - přílohy, saláty, nádivky, nákypy. Bez lepku.

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně.

Granola - zapečené křupavé müsli s karobem

Slzovka je ideální pro přípravu čaje při nachlazení