RAW Bohemia olej ostropestřec 100 ml

Kód: 14781
149 Kč 149 Kč / 100 ml
Skladem

> Bohemia Olej Ostropestřcový je světle nazlátlé barvy s jemně oříškovou chutí. Je bohatý na vitamin E, který pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Dodává příjemný...

Detailní informace

Detailní popis produktu

RAW olej ostropestřec 100 ml

 

Olej Ostropestřec je světle nazlátlé barvy s jemně oříškovou chutí. Je bohatý na vitamin E, který pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem. Dodává příjemný nádech na saláty či dresinky, hodí se i do jogurtů. 

Olej se lisuje za studena v RAW kvalitě. K lisování se používá české semínko odrůdy ostropestřec mariánský, který byl již ve středověku pěstován v klášterních zahradách pro léčebné účely. Je zdrojem esenciální nenasycené mastné kyseliny linolové (omega 6) a napomáhá k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.

Tento olej dostal ocenění: Dobrota Karlovarského kraje 2017 a Regionální potravina 2018.

Použití v kuchyni

V kuchyni se hodí k zelenině či mléčným produktům. Používá se primárně jako doplněk stravy, doporučujeme proto nepřekračovat denní dávku – 12-14g oleje. Půl polévkové lžíce 2x denně mezi jídly.

Tip z herbáře

Ostropestřec mariánský naleznete na českých loukách a polích jako bodlák. V herbářích je popisován jako rostlina, která napomáhá léčbě a regeneraci jater. Semena ostropestřce obsahují účinnou látku silymarin, která zmírňuje důsledky nezdravého životního stylu. 

Výživové hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota: 3700 kj/ 899,9 kcal
Tuky: 99,9 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 17,9 g
Mononenasycené mastné kyseliny: 24,8 g
Polynenasycené mastné kyseliny: 57,4 g
Kyselina alfa-linolenová (omega 3): < 0,5 Nejistota měření: 8%
Kyselina linolová (omega 6): 56,9  Nejistota měření: 8%
Kyselina olejová (omega 9): 23,4  Nejistota měření: 8%
Sacharidy: 0 g
Z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 0 g

Obsah: 100 ml
Země původu: Česká republika


RAW kvalita, nerafinovaný, nepražený, NEFILTROVANÝ

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: