Neohodnoceno

Shoyu sójová omáčka 200 ml

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla.

Skladem
Kód: 462007
Značka: Country Life
60 Kč 30 Kč / 100 ml
Kategorie: Zdravá výživa
Shoyu sójová omáčka 200 ml
Novinka

Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla.

Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť.

V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu. 

Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let. Postupně se rozšířila do celé jihovýchodní Asie a nyní je tradiční součástí asijské kuchyně.

Shoyu neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce shoyu.

Rozdíl mezi shoyu a tamari: Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo. vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 300 kJ / 71 kcal
Tuky: 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,7 g
z toho cukry: 2,0 g
Bílkoviny: 8,3 g
Sůl: 13,0 g

 

Složení Voda, SÓJOVÉ BOBY (26,1 %), PŠENICE (15,8 %), mořská sůl ( 14,1 %), alkohol (0,8 %), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergeny Lepek, Sója

Skladování Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.

Značka: Country Life